Zeeklassen

Zeeklassen: 13 mei 2014

Volgens meester Pieter gaf de meteo regen voor de ganse voormiddag. Alle kinderen hadden zich goed ingeduffeld en waren gewapend tegen de regen. Juf Rita had zich zelfs in haar waterdicht regenpak gewrongen. Toen we om 10 uur met de fiets aan de vismijn aankwamen was het opgehouden met regenen en het werd steeds beter. We verkenden met stadsgidsen de vismijn en de stad en verdiepten ons in het verhaal van de heks Jeanne Panne. Na ons bezoek aan Nieuwpoort verzamelden we in het park om onder een stralend zonnetje te picknicken. Een speeltuin vol ‘water’uitdagingen viel goed in de smaak. Eén van onze meisjes was intussen lek gereden … in totaal vonden we 5 heel kleine gaatjes; maar na drie keer plakken, heeft ze een nieuwe binnenband gekregen! Via de pier en de zeedijk fietsten we terug naar de Peerdevisser.

Na het vieruurtje trokken we naar het strand voor de zandkastelenwedstrijd. Dat zandkasteel moest wel aan heel wat criteria voldoen, maar we konden toch twee winnende ploegen belonen (Maylee, Lisa, Bente, Bieke en Joke & Celeste, Lisa, Hanne en Sarah ).

Na het avondeten heerste er een gezellige drukte. De eerste nieuwsjes van het thuisfront waren gearriveerd, water en zeezand moesten worden weggespoeld en de kaartjes moesten dringend op de post. (klik op 'lees verder' om meer te lezen)

Zeeklassen: 12 mei 2014

We lieten de regen achter ons en reden richting zee. Het zonnetje was ons de ganse dag goed gezind.
Na het treinen, trammen, wandelen genoten we van een gezonde lunch. Snel, snel onze koffers naar de kamer gesleurd, onze laarzen aan en richting strand. De koele zeebries waaide ons rond de oren, maar de zon bleef schijnen.  We deden leerrijke strandopdrachten in kleine groepjes.
Voor het avondeten hadden we nog net tijd voor het badstedenspel. De balletjes in tomatensaus vielen nadien in de smaak.
Een stevige strandwandeling sloot de dag af. We belandden droog in ons bed.

Uitspraak van de dag: Juf, is dat hier een kerncentrale. Neen vriend, dat is de Ijzertoren!

En nog meer foto's hier.

GVBS De Knipoog

Gsm: 0476 89 69 71