KC2

Inhoud syndiceren
Dag ouders, grootouders en vrienden. Op deze blog vind je foto's en leuke verhalen over de gebeurtenissen in onze klas. Geniet ervan. Groetjes, Juf Lori
Bijgewerkt: 49 weken 3 dagen geleden

<h2>En toen was het einde echt wel in

zo, 02/07/2017 - 22:10
En toen was het einde echt wel in zicht 30 JUNI... Wie had kunnen denken dat de tijd zo snel voorbij zou gaan. 
Eerst dekte we samen de tafel. 

Nadien klonken we op het prachtige jaar. En herhaalde de kinderen SCHOL en doe onze glazen maar eens goed VOL. ;)

En dan SMULLEN MAAR met een leuk muziekje op de achtergrond. Dankje wel mama van Pipa en mama van Liene voor de cakepops en wafeltjes. 

Het was een super laatste schooldag, een prachtig einde voor een prachtig jaar! Ik ben dan ook super fier op dit geweldig groepje kleuters<h2>De laatste weekjes vlogen voorbij..

zo, 02/07/2017 - 22:09
De laatste weekjes vlogen voorbij...
Eerst was het nog schoolfeest! Wat een prachtige dag... We voelden ons trots in onze Afrikaanse pakjes.
De mama en papa van Pauline kochten onze Afrikaanse pop voor maar liefst 90 euro. We hebben er dan ook hard aangewerkt. Maar zoveel centjes hadden we niet verwacht. ;) Ik heb gehoord dat ze staat te blinken op de kamer van Pauline.
Ondertussen behaalde onze Pipa haar puzzeldiploma. Ze stond al heel lang op de witte trap maar plots kwamen de puzzel kriebels terug naar boven. Juf Mieke kwam haar puzzeldiploma bezorgen met een grote knuffel erbij. 
  


Maar de pret van deze maand was nog lang niet gedaan... We gingen ook nog naar het SPRINGKASTELENFESTIVAL JOEPIE!! 
 


Onze Sander verwende op zijn verjaardag ons met super lekkere ijsjes! Hij blies al 5 kaarsjes uit!!!
 
De voorlaatste week leerden we nog over Ridders en Prinsessen... Speciaal omdat de kleuters dit vroegen aan de juf! ;) 
Dankzij de spulletjes die de kleuters zelf meenamen naar de klas werd het een topweek voor de kinderen! 

       
    

   


Door het warme weer hadden we zoveel zin in ijsje, we maakte ze zelf en ze waren supergezond! Wat was dat lekker. Draken ijsjes van Kiwi en prinsessen ijsjes van Aardbei. 
  
David was jarig in de klas. We werden verwend met een super zelfgemaakte taart!! En werden verrast door de mooi gedekte tafel.


Maar ook onze Lennert mocht al 5 kaarsjes uitblazen en nadien konden we smullen van lekkere cakjes.

En ons Elise behaalde net nog in de tweede kleuterklas haar puzzeldiploma. Ze had ook de puzzelkriebels te pakken zoals Pipa! 
   
<h2>Papa en zijn talent!&nbsp;</h2><br

za, 03/06/2017 - 19:36
Papa en zijn talent! 
De kleuters konden in de hoeken zich uitleven in thema Vaderdag. Elke papa is anders, elke papa heeft een talent. In de poppenkamer verkleedde de kinderen zich in een papa die goed kan koken, in het themahuisje konden ze zich uitleven en klussen in de werkschuur, in de watertafel hadden we een carwash, met het spel hamertje tik leerden de kinderen nageltjes timmeren, ... We hadden zelfs een mini kikkertafel in de klas.
            

Op maandag was het zo warm in de klas dat we even moesten gaan afkoelen in de refter. Dolle pret!
De papa van Lennert V. kwam met zijn gereedschapskoffer naar de klas.Ook de papa van Lauli kwam naar de klas en leerde ons de opwarming van de bijzondere sporten 'Karate' en 'Jiu Jutsi'.De papa van Lowie kwam knutselen met ons. Hij maakte een echte Piraten schatkaart met ons. Wie weet vinden we er wel echt één. ;)
Op woensdag speelden juf Hilde en ik een toneeltje. Ik speelde de papa van juf Ellen 'Klusinge Kurt' en juf Hilde was de papa van Kaat 'Handige Harry'. Klunsige Kurt wilden ook helpen met de klusjes op school maar hij maakte alleen nog meer spullen stuk. Gelukkig kon hij het goed maken met Handige Harry door zelfgemaakte taartjes te trakteren. Handige Harry had nog nooit zo'n lekkere taartjes gegeten.

Niet te vergeten de foto's van onze GEWELDIGE schoolreis naar 'Het Struisvogelnest'. Gelukkig was het niet meer te warm... Eerst mochten we spelen in de serre: hooi, zand en springkastelen. Wat heeft een kleuter nog meer nodig? Nadien maakten we zelf brood. Hopelijk hebben jullie er thuis nog goed van gesmuld. Nadien zijn we nog naar de diertjes gaan kijken. We mochten de 2 pasgeboren en echt wel PAS (op dezelfde dag) lammetjes bewonderen: Louise en Charlotte. We konden ons ook uitleven daar tijdens het vrij spelen: springkastelen, een speeltuin, tractors,...

Sommigen vonden de springkastelen het leukste maar enkelen vonden het brood smijten naar de struisvogels het leukste. Dat was best wel spannend.


      
<h2>Na nga def (zo zeggen we hallo in

wo, 24/05/2017 - 13:50
Na nga def (zo zeggen we hallo in Gambia)De kleuters werden 2 weken ondergedompeld in thema Afrika (Gambia). Koela Banana was op vakantie geweest in Gambia. Nu was hij terug en was Dakara, zijn beste vriendin in België op vakantie. Ze leerde ons veel over haar land.      
We maakten couscous met zoete aardappel, bonen, pindanoten, paprika en komkommer. Dit mochten we zoals ze dat echt doen in Afrika met onze handen opeten. Dat vonden we geweledig!

Ondertussen zijn we ook al begonnen met het maken van ons kunstwerk dat we gaan veilen op het schoolfeest... Wat zal het worden? ;) De mama van Emma heeft ons alvast heel goed geholpen!

De kinderen hebben super mooie regenbuizen in de klas gemaakt voor de actie 2820 steunt 1212. We hebben 70 euro bij elkaar gekregen. Dit is een mooi bedrag! De kinderen zijn er fier op.  
Nog een leuk weetje: Er zijn al 2 vlinders uitgekomen in de klas. We zijn er al 5 weken op aan het wachten... Hopelijk komen er nog uit. We hebben al een vrouwtje en een mannetje vrijgelaten. Mannetjes hebben geen stippen en vrouwtjes wel. En onze lieve Pipa was deze maand jarig. We konden lekker een ijsje smullen terwijl we genoten van het mooie weer.  

<h2>Lieve mama's een hele gelukkige

zo, 14/05/2017 - 17:39
Lieve mama's een hele gelukkige Moederdag! De kleuters konden zich uitleven in de poppenkamer en zich verkleden als mama. Er was ook een cadeautjeswinkel voor Moederdag in de klas. We speelden het spel 'Wie is het' met foto's van de mama's van de klas. De kinderen hebben ook hun mama geschilderd... Dit kan je bewonderen in onze gang. 
   
Maar deze weken hebben de kinderen zich vooral geamuseerd met de mama's die in de klas zijn komen voorlezen, kleiles geven, een frans liedje komen aanleren, een spelletje komen spelen, Titty (konijntje) van Julie komen tonen, praatspelletjes, schminken, fruitsaté maken en zelfs om popcorn te smullen. 

Met juf Karolien (de praatjuf) mochten we woordjes vissen met een s.... klank.

De mama van Tist kwam het lievelingsverhaal van Tist voorlezen. En ook de mama van Lowie kwam het lievelingsboek van Lowie voorlezen. 
    En het konijntje Titty van Julie kwam op bezoek...

De mama van Lone kwam kleiles geven. 

 
En wie durfde er in de billen knijpen van de mama van Pauline? 


Hmm de mama van Elise kwam heerlijke fruitsaté's maken. 


En met de mama van Liene mochten we een spelletje spelen. De kinderen zijn vanaf nu verzot van Frans dankzij de mama van Alice. 


         
En de mama van Pipa heeft ons super mooi geschminkt. 

Maar dat was nog niet alles... De mama van Clara en Emma kwamen popcorn maken. Dat was smullen seg!

Het was ook de week van de zwakke weggebruiker. Samen met juf Julie maakten de kleuters een stratenplan. De kleuters konden zich ook uitleven op het fietsenparcours dat juf Julie en juf Emilie gemaakt hadden. We hebben ook nog straten getekend met krijt op de speelplaats en daar mochten de kleuters nadien ook met de auto's en blokken op spelen. 

         


         
Spijtiggenoeg hebben we afscheid moeten nemen van juf Julie. We gaan haar super hard missen. We hebben koekjes gekregen in de vorm van een verkeerslicht. En wij hebben een mooie tekening afgegeven aan juf Julie. Nog een dikke knuffel voor juf Julie...    

Contact gegevens

GVBS De Knipoog

Tel: 015 51 42 95
Fax: 015 52 76 17
Gsm: 0476 89 69 71
E-mail: directie@basisschool-rijmenam.be

Schoolbrochure

Hier te downloaden.

Dorp 

Kloosterstraat 14, 2820 Rijmenam

Mart 

Bleukstraat 33, 2820 Rijmenam
Tel: 015 51 11 68

Bus (alleen in nood)

Gsm: 0492 / 63 68 72

Laatste opmerkingen